Top

Natuurlijke cosmetica

Almond oil
Almond oil
Eigenschappen:
Natuurlijke koud geperste zoete amandelolie, rijk aan onverzadigde vetzuren, vitaminen (A, B en E ) en mineralen. Amandelolie is een voedende olie, absorbeert goed, reguleert het vochtgehalte en verzacht de huid zonder de poriën te verstoppen. Amandelolie wordt verdragen door mensen met een gevoelige huid, versterkt het haar en voorkomt schilfers en haaruitval.
Argan oil
Argan oil
Eigenschappen:
Biologisch gecertificeerde argan olie met een evenwichtige verhouding omega 3-6-9 vetzuren. De olie is zeer rijk aan het totale natuurlijke vitamine E complex (min. 71 mg/100 ml) en aan vitamine F die noodzakelijk is voor een stevige structuur van de celmembranen. De extractie van Argan oil gebeurt door eerste koude persing en is daarom van de allerhoogste kwaliteit. Argan olie is gekend voor zijn hydraterende, huidherstellende en antirimpel eigenschappen. Argan oil houdt de huid en het haar stevig, veerkrachtig en gezond.
Body balm
Body balm
Eigenschappen:
Een evenwichtige mix van biologisch gecertificeerde oliën zoals argan, cactus, amandel en cocos met de essentiële oliën van cipres en roos in een natuurlijke basiscrème. De oliën zorgen voor een herstellend, voedend en regenererend vermogen terwijl de essentiële olie van cipres zorgt dat de huid zich aanspant en steviger wordt. De natuurlijke basiscrème met lactaatzuur zorgt voor een juiste pH van de huid zodat deze beter beschermd is tegen alle mogelijke externe agressie. Body balm wordt dagelijks gebruikt zowel voor het gezicht als voor het lichaam, vooral rond nek, schouders, borst en buik om een slappe, hangende huid te verstevigen. Body balm is een must na zonnebaden of zonnebank om huidveroudering en uitdroging te voorkomen.
Deodorant Spray
Deodorant Spray
Eigenschappen:
Verfrissende en zuiverende deodorant op basis van salie en linde. Salie is gekend voor haar zweetremmend vermogen en linde is sterk ontgeurend en rustgevend. Stress bevordert immers het zweten. Lactaatzuur herstelt de pH van de huid en verhoogt haar natuurlijke weerstand tegen de bacteriën die geur veroorzaken. Ook zink helpt de transpiratie te regelen. Helpt bij zweten, slechte geur, onfris gevoel.
Hand cream
Hand cream
Eigenschappen:
Een uitgebalanceerde samenstelling om een goede verzorging en bescherming van de gevoelige handen te garanderen. Vooral aangewezen
voor personen met een fragiele huid die veelvuldig in water en kou zitten. Alle ingrediënten die de huid beschermen tegen extreme omgevingsfactoren zijn aanwezig, St-Janskruidolie, wortel, citroen, lecithine, shea boter, oranjebloesem, allantoïne, zonnebloemolie, keratine, Indische waternavel, beta-caroteen, biotine, vit. E en magnesium. Lactaatzuur herstelt de pH van een beschadigde huid en verhoogt haar natuurlijke weerstand. Voor gebruik de handen goed insmeren. Hand cream kan ook gebruikt worden bij kloven.
Pecto balm
Pecto balm
Pecto balm is een 100% natuurlijke mix van essentiële oliën (2,5%) en voedende plantaardige oliën om vrijer te ademen. De essentiële oliën van marjolein, bonekruid, den, munt en lavendel dringen diep binnen in de luchtwegen waar ze hun zuiverende en krampstillende werking kunnen uitoefenen. Zonder synthetische kleur-, geur- en bewaarstoffen, PEG, minerale oliën, parabenen en siliconen.
Vanaf 30 maanden
Pedisol
Pedisol
Eigenschappen:
Natuurlijk strooipoeder op basis van groene klei en essentiële oliën om de voeten te verzorgen bij zweetvoeten, atleetvoeten en sterk geurende voeten. Zuivert, beschermt en herstelt de gevoelige huid bij oververhitte voeten. Fijne klei bezit een sterk herstellend en absorberend vermogen, de essentiële oliën van salie, Marokkaanse kamille, lavendel, tea tree en pompelmoes hebben een sterk zuiverende werking op schimmels. Salie vermindert de transpiratie (geur). Preventief in de sokken strooien bij dagelijkse, langdurige sportieve inspanningen of de handen inwrijven bij overtollige zweetproductie.
Propolis Lipstick
Propolis Lipstick
Eigenschappen:
Deze zachte verzorgende lipstick bestaat uit het zuiverende en huidherstellende propolis samen met verzachtende en verzorgende ingrediënten zoals bijenwas en cacaoboter. De essentiële olie van tea tree ondersteunt de zuiverende kracht van propolis. Ideaal om de lippen te bescher-men bij koude (skiën) of droogte (na zonnebaden). Propolis lipstick wordt gebruikt bij kloven, gescheurde mondhoeken en droge lippen.
Propolis mondwater
Propolis mondwater
Eigenschappen:
Mondwater met venkel, mirre en propolis, gekend voor hun tandvleesverzachtend, herstellend en zuiverend vermogen. Munt zorgt voor een frisse en zuivere mond. Elixer Bucal mondspoeling kan gebruikt worden voor tandvleesbescherming, slecht ruikende adem en voor een diepe mondreiniging. Gebruik 1 dop in een glas water en spoel grondig de mondholte.
Propolis Tandpasta
Propolis Tandpasta
Eigenschappen:
Tandpasta met propolis, mirre en venkel. Natuurlijke tandpasta zonder parabenen voor een grondige reiniging van de tanden zonder beschadiging van het tandglazuur. Mirre en propolis zorgen voor een diepgaande reiniging en hebben een beschermende werking op het tandvlees. Venkel heeft een aangenaam aroma en zorgt voor een fris gevoel in de mond. Zonder parabenen en zonder fluor.
Relax oil
Relax oil
Eigenschappen:
Een hoogwaardige massageolie op basis van zachte amandelolie en essentiële oliën die de doorbloeding van de spieren bevordert. Essentiële oliën zoals geranium, oranjebloesem, bergamot, lavendel en marjolein zorgen voor een ontspannende, rustgevende en krampwerende werking. Ideale massage olie voor het slapengaan tegen stress, stijve nek, gespannen spieren, irritatie. Door zijn zachte, huidbeschermende werking kan deze olie op alle plaatsen van het lichaam gebruikt worden.
Rose water
Rose water
Eigenschappen:
Rooswater is een tonicum voor het gezicht en verzacht de huid. Het heeft een heerlijke natuurlijke geur en bevat ook veel vitamine F, onverzadigde vetzuren die de huid nodig heeft voor een stevige structuur van de celmembranen. Ze regelen ook de talgafscheiding. Rooswater wordt gebruikt om de huid te reinigen en te verstevigen. Geschikt voor gevoelige huid.
Skin care
Skin care
Een evenwichtige mix van biologisch gecertificeerde oliën zoals argan, ricinus en cocos met de essentiële oliën van lavendel, tea tree, cipres, rozemarijn, bonekruid en tijm in een natuurlijke basiscrème. De plantaardige oliën hebben een herstellend, voedend en regenererend vermogen. De mix van essentiële oliën zorgt voor een doeltreffende huidzuivering en een krachtig herstel na agressie van externe factoren. Skin care verzorgt het gezicht, de huid, de nagels, de lies, ontsierde benen, het tandvlees, de genitale zone, etc. tegen roodheid en irritatie. Niet in contact brengen met de ogen.
Sport Emulsion
Sport Emulsion
Eigenschappen:
Een snel indringende emulsie met tarwekiemolie en ontspannende en krampwerende essentiële oliën zoals lavendel, Ylang Ylang, Spaanse oregano, citroen, geraniol, eugenol, coumarine en de afkoelende essentiële olie van munt. Ideaal voor gespannen spieren, spiervermoeidheid, stijve gewrichten en zware benen, bij oedeem, verstuiking, roodheid, lumbago, etc.. Wegens zijn afkoelend vermogen mag Sport emulsion gebruikt worden op pezen en gewrichten, voor en na de sportinspanning. De emulsie zorgt voor lichte benen en bereidt deze voor op een zware inspanning.
Sport Oil
Sport Oil
Eigenschappen:
Een hoogwaardige massageolie op basis van zachte amandelolie, olijfolie en St-Janskruidolie, die de doorbloeding van de spieren bevordert. Essentiële oliën zoals rozemarijn, tijm, den, cipres hebben een tonifiërend vermogen en houden de spieren paraat en soepel. Lavendel en marjolein zorgen voor een ontspannende en krampwerende werking. Ideale massageolie om te gebruiken na zware inspanningen of sportprestaties, voert het opgestapelde melkzuur gemakkelijker af, geeft een gevoel van fitheid en laat vermoeidheid verdwijnen.
Total protection Tandpasta
Total protection Tandpasta
Eigenschappen:
Tandpasta met tijm, jeneverbes, rozemarijn, salie, tea tree en munt. Deze zachte kruidentandpasta is samengesteld uit biologische planten zoals tijm, jeneverbes, rozemarijn, salie en munt met wondhelende, zuiverende, verzachtende, ontzwellende en ontgeurende eigenschappen. De essentiële olie van tea tree ondersteunt de zuiverende werking van tijm en salie. Deze natuurlijke tandpasta (groen label) is goed voor tandplak, slechte adem, tandreiniging en terugtrekkend tandvlees.
Zoemaway Spray
Zoemaway Spray
Eigenschappen:
Zoemaway spray is een insectwerende spray op basis van 100% natuurlijke essentiële oliën om preventief aan te brengen of te verstuiven. Zonder synthetische kleur-, geur- en bewaarstoffen, PEG, minerale oliën, parabenen en siliconen.