Top

Broodbakmeel glutenvrij

  • Broodbakmeel glutenvrij

Ingrediënten:
maïszetmeel, volkoren rijstmeel, volkoren meel van kikkererwten, glucose, gist, cellulose (stabilisator), xanthaangom, zeezout.

Gebruik:
Met een broodbakmachine
doe 500 g van de mix in de machine. Voeg daarbij 500 ml water met een temperatuur van 30 à 35°C en roer om tot alle klonters verdwenen zijn. Voeg nu 1 eetlepel olijfolie per 500 g van het mengsel toe.
Stel de broodbakmachine in op het programma voor glutenvrij brood. Haal na afloop het brood uit de machine, en laat het afkoelen op een rooster.
Manueel:
meng 500 g van de mix met 350 ml water met een temperatuur van 30 à 35°C in een kom tot alle klonters verdwenen zijn. Voeg beetje bij beetje 1 eetlepel olijfolie per 500 g van het mengsel toe. Kneed het deeg met de hand (5 à 6 min.) of met een machine (3 à 4 min.) tot een homogene massa. Laat het deeg 15 min. rusten.
Leg het deeg nu in een grote kom en bedek het met een vochtige doek of een transparante folie om de vochtigheid te behouden. Laat 60 min. rusten op een vochtige plaats, aan kamertemperatuur (20 à 30°C). De massa zal verdubbelen in grootte.
Geef het deeg nu de gewenste vorm (voor stokbrood, pistolets, …) en leg het op een bakplaat. Als het deeg blijft plakken aan uw handen, maak deze dan vochtig met olie. Strijk een opgeklopt ei, olie of melk op het deeg voor een gebruinde broodkorst.
Verwarm de oven voor op 185°C en zet er een vuurvast schaaltje met water in. De hete waterdamp zal zorgen voor een mooie broodkorst. Plaats de bakplaat met het deeg nu voor 60 min. in de oven. De ovendeur moet gedurende de hele tijd gesloten blijven. Haal daarna het brood uit de oven en laat het afkoelen op een rooster.

Bewaring:
op een droge en koele plaats bewaren. Na opening nog 1 maand houdbaar.

Energetische en voedingswaarde (per 100 g)
Energetische waarde 355,67 kcal/ 1507,19 kJ
Proteïnen 4,1 g
Koolhydraten waarvan 79,02 g
        suikers 3,08 g
Vetten waarvan 1,39 g
      verzadigd 0,2158 g
        palmitinezuur 0,1698 g
        stearinezuur 0,0459 g
      mono-onverzadigd 1,0562 g
        oliezuur 1,0100 g
        palmitoleïnezuur 0,0462 g
      poly-onverzadigd  0,1113 g
        linolzuur 0,0959 g
        alfa-linoleenzuur 0,0154 g
Cholesterol 0 mg
Vezels 5,34 g
Natrium 0,58 g
*Kan sporen van soja bevatten.



Reviews (0)
Stuur naar een vriend
@
@